Kestävä kehitys vaatii vastuun ottamista taloudesta, yhteiskunnasta ja ympäristöstä
Royal Greenland on globaali yritys, jonka juuret ovat tiukasti kiinni Grönlannin yhteiskunnassa. Meidät nimittäin omistaa Grönlannin itsehallinto. Lisäksi olemme Grönlannin suurin työnantaja, joten meihin kohdistuu suuria ympäristö- ja yhteiskuntavastuuvaatimuksia.
Siksi ollaan sitä mieltä, että ensisijainen tehtävämme on antaa meren luonnonvaroille mahdollisuuksia kehittyä paikallisen yhteisön ja grönlantilaisten omistajiemme hyödyksi. Kehityksen pitää tietysti olla kestävää. Sekä luonnonvarat että talous täytyy ottaa huomioon.
People – Planet – Profit
Vaikka kannattavuus on aina tärkeää yritykselle, meille ihmiset ja ympäristö ovat yhtä tärkeitä, koska yrityksemme tarkoitus on vahvistaa Grönlannin yhteiskuntaa kokonaisuutena.
Juuri siihen yhteiskuntavastuustrategiamme perustuu. Olemme antaneet sen nimeksi People – Planet – Profit.
Sitoutunut henkilöstö kaikilla tasoilla on ratkaisevan tärkeää Royal Greenlandille. Siksi kaiken lähtökohta on People. Annamme Royal Greenland Academyssä esimerkiksi henkilöstöllemme koulutusta. Järjestämme myös henkilökohtaisen kehittymisen kursseja heidän perheenjäsenilleen.
Useita panostuksia ympäristön suojelemiseen
Royal Greenland osallistuu merkittäviin tutkimusprojekteihin ympäristön suojelemiseksi. Niistä uusimmassa keskitytään merenpohjan elinpaikkoihin ja ekosysteemeihin, jotta kalastajat osaavat ottaa haavoittuvat ekosysteemit huomioon. Lisäksi suhtaudumme jatkuvasti kriittisesti esimerkiksi pyyntivälineisiin.
Esimerkiksi meille toimitettavat katkaravut pyydystetään trooleilla, jotka on varustettu lajittelu- ja poistoaukoilla, joista kalat pääsevät takaisin mereen. Siksi ehkäisemme oheissaaliin pyydystämisen lähes kokonaan.
Seuraavassa vaiheessa kalat tai katkaravut käytetään hyödyksi kokonaan, jotta hukka vältetään. Toimimme aktiivisesti tälläkin alueella. Katkarapujen kuorista valmistetaan jauhoa Ilulissatissa sijaitsevassa tehtaassamme. Pallassaaliis hyödynnetään peräti 91-prosenttisesti. Vain nahka ja ruodot jäävät käyttämättä.
Kun puhutaan kestävästä kehityksestä, MSC nousee esiin väistämättä. Esimerkiksi katkaravut, rasvakalan mäti, punakampelat ja turskat on jo sertifioitu, mutta Royal Greenland pyrkii jatkuvasti saamaan tämän pienen sinisen merkin muillekin lajeille.
MSC-sertifioitujen kalojen valikoimassamme uusin tulokas on valmiiksi paistettu silli. Se valmistetaan vain MSC-sertifioidusta sillistä.
– Mielestämme kalastaminen voi täyttää kestävän kehityksen vaatimukset myös ilman MSC-sertifiointia, mutta MSC-valvonta yleisesti ottaen parantaa kalastuksen hallintaa ja tutkimusta.